GEMENGD BEDRIJF

KORT NIEUWS

BOUWPENSIOEN BOERT GOED

Het pensioenfonds voor de bouw doet het uitstekend in vergelijking met de andere grote pensioenfondsen. Waar de meeste fondsen worstelen met dekkingsgraden van rond de 90 procent, noteerde BpfBouw deze zomer een riante dekkingsgraad van ruim 107 procent.

MARTIN VAN RIJN VOORZITTER AEDES

Martin van Rijn is sinds 1 september de nieuwe voorzitter van woningcorporatiekoepel Aedes. Hij is benoemd voor vier jaar. Van Rijn (1965) zette zich in het voorjaar en de zomer drie maanden in voor de bestrijding van het coronavirus als minister voor Medische Zorg.

DIPLOMA EN RESPECT VOOR BOUWVAKKERS IN RWANDA

Bouwvakdagloners in Rwanda komen aan meer en beter werk omdat ze diploma's kunnen behalen in hun vak na het afleggen van praktijkexamens. De diploma's zorgen er tevens voor dat ze meer respect krijgen van werkgevers. Bekijk de video van dit geslaagde, door Mondiaal FNV gesteunde project.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Regelmatig krijgen kaderleden van de FNV een koninklijke onderscheiding. Het gaat dan om vrijwilligers die jarenlang klaar hebben gestaan om leden van de bond met raad en daad bij te staan en die niet zelden ook daarnaast nog maatschappelijk actief zijn of zijn geweest.