VAKBONDSWERK

'ZONDER HULP VAN DE BOND WAS IK NU WERKLOOS'

Tekst Marijke van der Linde Beeld Martin de Bouter

'FREDDIE ZOU NIET EERDER KUNNEN STOPPEN MET WERKEN'

Je werkgever die je vakantiegeld en loon gebruikt om andere bedrijfskosten te dekken. Het overkwam bouwlieden uit Arnhem. Ze schakelden de FNV in en dat pakte goed uit. 'Zonder hulp van de bond was ik nu werkloos en mijn recht op vervroegd pensioen kwijt.'

Werkgevers die zich meer focussen op uitbreiding dan op het welzijn van hun werknemers, in corona-tijd komt het vaker voor. Zo ook bij timmerman Freddie Evers en zijn collega’s. Eerst was er geen geld meer voor materialen. Geen schroeven, deuren, hout. Toen werd er geen vakantiegeld meer uitbetaald. En op een gegeven moment ontvingen de mannen zelfs geen loon meer. 'Telkens als we ernaar vroegen zei onze werkgever: "Volgende maand stort ik het". Dat gebeurde niet. We werden steeds bozer en bezorgder. We werken toch niet voor niets? Toen namen we contact op met de bond', vertelt Evers.

HULP VAN DE BOND

Janny Bax, FNV-bestuurder Bouwen & Wonen, schoot te hulp. 'In overleg met de leden hebben we alle middelen ingezet: meerdere telefoontjes met de werkgever, een aanmaning van een juridisch medewerker en een ingebrekestelling door een FNV-advocaat. Toen de mannen hun geld nog steeds niet kregen, besloten we te gaan procederen', vertelt Bax. 'Daardoor kwamen we niet alleen voor hen op maar gaven we ook een boodschap aan alle werkgevers: lonen van je werknemers zijn niet bedoeld voor bedrijfsinvesteringen, ook niet in corona-tijd'.

WERKLOOS

In eerste instantie pakte het proces ongunstig uit. De werkgever kwam niet opdagen in de rechtbank, vroeg faillissement aan en alle werknemers werden ontslagen. Bax: 'De meesten raakten werkloos of moesten een nieuwe baan aannemen met minder gunstige arbeidsvoorwaarden. Freddie verloor zelfs het recht op de zwareberoepenregeling die in de bouw-cao staat en zou daardoor niet eerder kunnen stoppen met werken.' Freddie Evers had juist zo uitgekeken naar zijn vervroegde pensioen. Hij zegt: 'Ik werk vanaf mijn 16e in de bouw. Dat is 48 jaar, want ik ben nu 64. Wat een tegenvaller als je op de valreep het recht verliest om eerder te stoppen. Ik lag er 's nachts wakker van'.

NIEUWE WERKGEVER

En toen keerde de hele situatie om: een ondernemer kocht het bedrijf waar Evers en zijn collega’s waren ontslagen. Ze kwamen in dienst van de nieuwe werkgever en vielen weer onder de cao bouw & infra. Bax: 'Wat in eerste instantie een drama leek, bleek een zegen. Van een kleine, instabiele werkgever gingen ze naar een groter, goed georganiseerd bedrijf.' Evers maakt nu weer aanspraak op de zwareberoepenregeling en het UWV keert de achterstallige betalingen uit. Hij kan 's nachts weer slapen. 'Ik heb Janny een bloemetje gestuurd: haar hulp was uitmuntend. Ze leefde echt met ons mee en hield ons nauwgezet op de hoogte van de ontwikkelingen. Ik ben al meer dan veertig jaar lid van de FNV. Ik heb de bond in het verleden nooit nodig gehad. Nu wel. We hadden dit niet zonder de bond gekund. Zelf heb je de kennis en het geld niet: dan is het vechten tegen de bierkaai'.

PROBLEMEN?

Houdt jouw werkgever zich niet aan de afspraken? Hier volgen drie tips om je goed te kunnen helpen: * Meld zaken zo snel mogelijk bij je werkgever en vakbondsbestuurder. * Stop je loonstroken, jaaropgaven, briefjes van de bedrijfsarts of dokter in een mapje en bewaar het op een veilige plaats. * Zorg dat je gegevens bij ‘Mijn FNV’ volledig en up-to-date zijn.

Deel deze pagina