COLUMN

EEN SOLIDAIRE VAKBOND SLUIT IEDEREEN IN

Peter Mekers (Wijhe, 1986) is bewonersconsulent bij Staedion in Den Haag. Hij is al zes jaar kaderlid van de FNV. Hij zit in de branchegroep Woondiensten en in het ledenparlement. Hij is actief bij Netwerk Regenboog FNV. Dit is zijn column.

Beeld Martin de Bouter

Afgelopen voorjaar werd voor de Woondiensten een cao afgesloten die op een aantal punten baanbrekend was. Een cao met aandacht voor gezinnen met meer dan twee ouders, ruimte voor wie je jouw partner mag noemen en inclusief voor mensen die zich geen man of vrouw noemen.

Als secretaris van het Netwerk Regenboog FNV en lid van de branchegroep Woondiensten ben ik erg blij dat ik als kaderlid mocht meedenken en -praten met onze cao-onderhandelaars. Want jezelf kunnen zijn op de werkvloer is belangrijk voor je gezondheid en ontwikkeling.

Helaas blijkt uit onderzoeken van het Sociaal Cultureel Planbureau dat homo’s en lesbo’s nog achterlopen op hetero’s voor wat betreft vaste contracten, promotiekansen en lengte van het dienstverband. Voor biseksuelen en transgenders zijn de cijfers nog veel slechter.

Als we een vakbond willen zijn die solidair is, moeten we opkomen voor de groepen die het meest kwetsbaar zijn. Denk aan arbeidsmigranten, flexwerkers, vrouwen en dus ook niet-heteroseksuelen. En solidariteit, samen sterk staan, daarvoor zijn we opgericht. Het is hoog tijd dat die solidariteit ook gevoeld wordt door gezinnen met meer dan twee ouders doordat iedere ouder recht heeft op ouderschaps- of kraamverlof. En door een homo die met zijn partner meegaat naar de uitvaart van diens vader of moeder en daarbij niet afhankelijk is van de goedkeuring van zijn baas. En door de transgender die door de begrippenlijst van de cao ook als werknemer gezien wordt.

De cao Woondiensten heeft op dit gebied een goede stap gemaakt maar er is meer werk aan de winkel. We hebben in Nederland meer dan duizend cao’s die allemaal inclusiever gemaakt moeten worden. Recent hebben onze onderhandelaars een mijlpaal bereikt bij IKEA: het transitieverlof is opgenomen in de cao. Zo helpen we deze kwetsbare groep aan een betere kans op een echt goede baan. Maar ook die bepaling in de cao was er niet gekomen zonder bemoeienis van onze kaderleden die hierom vroegen. Mijn oproep aan alle FNV’ers is dan ook om bij je onderhandelaars aandacht te vragen voor solidariteit met kwetsbare groepen. Want zeg nou zelf: wie kan er tegen een diverse en inclusieve cao zijn?

Deel deze pagina